Nem hivatalos oldal

Virtuális szerver gép: létrehozás otthon vagy bérlés profiktól?

Virtuális szerver

Virtuális szerver

Amikor arról van szó, hogy takarékoskodni szeretnénk, elsősorban az otthoni megoldások iránt kezdünk érdeklődni. Van azonban egy terület, ahol több szempontból is biztosan megéri szakemberek segítségét kérni, ez pedig nem más, mint a virtuális szerver bérlés. De mit is takar tulajdonképpen a kifejezés? Kezdjük az alapoktól, lássuk először ezt!

 

A VPS azok számára bizonyul tökéletes választásnak, akiknek dedikált szerverre nincsen szükségük. Mivel a nagy teljesítményű szerverek rendszerint alacsony kihasználtsággal működnek, így lehetőség van arra, hogy más feladatokat is ellássanak ki nem használt erőforrásaik segítségével. Jellemzően ilyen az, amikor közös szerveren működik a VPS, ám önálló egységként.

 

Gyakorlatilag tehát azt biztosítja az ügyfél részére, mint egy fizikailag különálló szerver. A a Docler VPS szolgáltatótól (https://www.doclernet.hu/vpsvirtualisszerverberles/) igénybevett szolgáltatás mellett szól elsősorban az, hogy sem a fenntartással, sem a karbantartással nem kell az ügyfeleknek foglalkozniuk, így kényelmes, és mindenekelőtt megbízható  az üzemeltetés. S hogy mi szól még a profik mellett?

 

A szolgáltatás bővíthető, így igényeihez szabhatja azt. Emellett beruházási költségek nélkül helyezhető üzembe a VPS, mely egyébként a biztonság terén is maximálisan megállja a helyét. Tárolt adatai miatt nem kell tehát aggódnia, hiszen azok mind a szerverterem kialakítását, mind a személyi hozzáférést illetően a legjobb kezekben lesznek. Magyarország legnagyobb teljesítmény-sűrűségű szerverterme a korszerű technológiára egyértelműen garanciát jelent.

Print Friendly, PDF & Email