Nem hivatalos oldal

Lakáshitel önerővel? Igen vagy nem?

Mit kell tudni a lakáshitel felvételről?

Mit kell tudni a lakáshitel felvételről?

Ha valamilyen hitel felvételén gondolkodunk, az első és talán legfontosabb felmerülő kérdés, hogy kell-e hozzá önerővel rendelkeznünk. A lakáshitel felvétel során pedig ez még inkább előtérbe kerül, azonban a jelzalog.com segítségével hamar kibogozhatjuk a szálakat, és arra is fény derülhet, hogy mikor kell az a bizonyos önerő.

A jelzalog.com fontosnak tartja, hogy az ügyfelek, vagyis mi megfelelő tájékoztatásban részesüljünk, így elmondja, hogy vannak olyan esetek, amikor nincs szükség önerőre a lakáshitel felvétele során.

De miként is lehetséges ez? Fontos, hogy az adósságfék szabályozás értelmében a megvásárolni kívánt ingatlan forgalmi értékének 80 százalékánál nem lehet magasabb az igényelni kívánt összeg.

Ez azt jelenti, hogy a CSOK igénylése vagy a pótingatlan bevonása nélkül az önerő minimum 20 százalék kell legyen. Azonban ha a célingatlan mellett úgynevezett pótfedezet is bevonásra kerül, akkor a maximum igényelhető lakáshitel akár a vételár 100 százaléka is lehet, azaz önrész nélkül lehet megvásárolni azt.

Print Friendly, PDF & Email