Nem hivatalos oldal

Hogyan alakult ki a rafting?

Rafting

Az embert valamiért mindig is megbabonázták a természet különböző helyei és erői, amiket mindenáron meg akart hódítani. Legyen szó egy méretes hegycsúcsról vagy éppen a sziklák között kavargó ádáz hullámokról, valamiért felül akarunk keveredni és megmutatni, hogy képesek vagyunk megbirkózni mindezzel. Ezt az élményszerzést célozza meg a rafting is. De mégis honnan ered?

A természeti népek, amilyenek az indiánok, gyakran közlekedtek kis kenukkal a folyókon. Bár ők kevésbé a sport céljából, mintsem az élelemszerzés érdekében szálltak vízre, de mégis elindítottak valamit. Telt-múlt az idő és az izgalomra vágyó ember megalkotta a rafting alapjait.

Ehhez ugyanakkor nélkülözhetetlen volt egy olyan masszív szerkezetű vízi jármű, amit eredetileg a hadsereg fejlesztett ki különböző speciális bevetések végrehajtása céljából. Amint kikerültek ezen tartós szerkezetek a kereskedelembe, végre adott volt a lehetőség a rafting elmélyítésére. A sportok szerelmesi nem is vártak sokáig, hanem gyorsan bepattantak a csónakokba, evezőt vettek a kezükbe és már indulhatott is a móka.

Print Friendly, PDF & Email