Nem hivatalos oldal

Fejlesztés alatta a fotovoltaikus technológia

Fotovoltaikus

Fotovoltaikus

A bolygónk egy központi csillag körül kering, amit általában 365 nap alatt kerül meg. Függően attól, hogy pontosan milyen évszakban járunk és mennyire távol vagyunk a Naptól, több vagy kevesebb sugárzás érkezik a felszínre. Ezt bárhogyan átlagoljuk, azt kapjuk, hogy az 1 óra alatt beeső sugárzás annyi energiát ad, ami fedezi az egész emberiség éves áramfogyasztását. Nem meglepő tehát, ha sokan úgy vélik, a fotovoltaikus rendszerekben van a jövő.

Ezek az elmúlt években hatalmas fejlesztéseken mentek keresztül, de még így is rengeteg munka van. Néhány kísérleti kivételtől eltekintve, a jelenlegi alkalmazásban lévő fotovoltaikus egységek olyan 20 %-os hatásfokot érnek el. Még ez is elég ahhoz, hogy néhány négyzetméternyi panel megtermelje egy családi ház teljes szükségletét.

Ami kimondottan előnyös, hogy nincs feltétlenül szükség közvetlen napsütésre, mert elég a szórt fény is a fotovoltaikus mechanizmus beindulásához. Tudjunk meg erről többet a napelemek-napkollektorok.hu oldalon és vegyük fontolóra a rendszer telepítését!

Print Friendly, PDF & Email