Nem hivatalos oldal

A akkumulátor árak az egekig szöknek

Ideje az akkumulátor cseréjének

A mobilkészülékek piacán az elmúlt időszakban jelentős árnövekedés tapasztalható. Ez főként annak köszönhető, hogy a kobaltkészletek megcsappantak a világpiacon, az akkumulátor árak pedig ugrásszerű növekedésnek indultak.

A kobalt ugyanis a Li-ion akkumulátorok fő alapanyaga, aminek hiányában az üzemek nem tudnak Li-ion akkut gyártani. Az elektromos eszközök terjedésével, egyre több ilyen kiegészítő szükséges, ami az akkumulátor árak növekedését vonzza maga után, a kobaltkészletek lecsökkenésével.

Természetesen nem kell kétségbeesni, mert vannak még kiaknázatlan kobaltbányák a világon, viszont azok feltárására komoly gazdasági tárgyalásokra és hosszú időre van szükség.

Persze addig az akkumulátor árak szépen kúsznak fölfelé, így minden mobiltulajdonosnak érdeke hamar lecserélni a régi készülékét vagy új akkut vásárolni, esetleg többet is, a bizonytalan jövőre felkészülve. A gyártók ráadásul kevés kibúvót adnak, hiszen az akkumulátor árak növekedését kihasználva, beépített akkukat szerelnek a telefonokba, így azt nem lehet cserélni.

Print Friendly, PDF & Email