Nem hivatalos oldal

Adásvételkor kötelező eredetiségvizsgálat Budapest

Eredetiségvizsgálat Budapest

Eredetiségvizsgálat Budapest

Minden autó adásvételekor kötelezően új eredetiségvizsgálatot kell készíttetni. A vizsgálat eredménye hatvan napig érvényes. Az autók és kisteherautók szervizelése mellett, az eredetiségvizsgálat Budapest teljes területéről elvégezhető nálunk.

Erre a közlekedésvédelmi hatóság engedélye alapján vagyunk jogosultak. Minden gépkocsi és kisteherautó, amelyik gazdát cserél, akár több alkalommal is, kötelezően át kell essen egy eredetiségvizsgálat Budapest folyamatán.

A vizsgálat során, a gépjárművek egyedi azonosítói vannak ellenőrizve, amiről egy tanúsítványt állítunk ki. Ezzel a tanúsítvánnyal lehet bejegyeztetni az autót. A vizsgálat célja természetesen a lopott autók kiszűrésének fokozása.

Sok kellemetlenséget elkerülhet a vásárló, ha a vizsgálatot az adásvételi szerződés előtt elvégezteti. Az, hogy kinek a költségét terheli a vizsgálat, azt az eladó és a vásárló egymás között meg tudják beszélni, de ha már egyszer aláírták a szerződést, akkor a felelősség már a vásárlóé. Sokan nem figyelnek erre a momentumra, pedig nagyon lényeges lehet akkor, ha valami gond van az azonosítókkal.

Print Friendly, PDF & Email