Sokan kedvelik a rengeteg országban tradicionálisnak nevezhető italokat, amelyek egyedi ízének, megnyerő aromájának bizony nehéz ellenállni. Hazánkban is elterjedt a whisky, az a szeszesital, amelyik már több évszázada népszerűnek nevezhető. Ezen alkoholos italok fahordóban történő érlelése a 19. században jelent meg, de igazán csak egy évszázaddal később váltak híressé.
Előtte, a whisky érlelés nélkül került fogyasztásra, amire azonban manapság már egyes helyeken komoly szabályok vonatkoznak. Ez alól kivételt képez az Amerikai Egyesült Államok, ahol a whisky a tölgyfahordóba töltés után bármikor palackozható. Sőt, a kukoricából készült változatot pedig nem is kötelező fahordóba tölteni.
Ezzel szemben például, az EU sokkal szigorúbban áll ezen tekintetben a népszerű italhoz. A készítés helyétől, módjától függetlenül, legalább 3 évig érlelt gabonapárlatok forgalmazhatók whisky néven. Ha ez nem így van, akkor a gyártó szabálysértést követ el, aminek természetesen következményei is vannak.