Skip to content

Kis rabló pub

Nem hivatalos oldal

Menu
  • Kapcsolat
  • Konyha
  • Árak
  • A Hely
Menu

A whisky fahordós érlelése

Posted on 2016. november 10. csütörtök
Egy üveg whisky
Egy üveg whisky

Sokan kedvelik a rengeteg országban tradicionálisnak nevezhető italokat, amelyek egyedi ízének, megnyerő aromájának bizony nehéz ellenállni. Hazánkban is elterjedt a whisky, az a szeszesital, amelyik már több évszázada népszerűnek nevezhető. Ezen alkoholos italok fahordóban történő érlelése a 19. században jelent meg, de igazán csak egy évszázaddal később váltak híressé.

Előtte, a whisky érlelés nélkül került fogyasztásra, amire azonban manapság már egyes helyeken komoly szabályok vonatkoznak. Ez alól kivételt képez az Amerikai Egyesült Államok, ahol a whisky a tölgyfahordóba töltés után bármikor palackozható. Sőt, a kukoricából készült változatot pedig nem is kötelező fahordóba tölteni.

Ezzel szemben például, az EU sokkal szigorúbban áll ezen tekintetben a népszerű italhoz. A készítés helyétől, módjától függetlenül, legalább 3 évig érlelt gabonapárlatok forgalmazhatók whisky néven. Ha ez nem így van, akkor a gyártó szabálysértést követ el, aminek természetesen következményei is vannak.

Kategóriák

  • Albérlet
  • Biztosítás
  • Divat
  • Egészség
  • Ékszer
  • Építőipar
  • Étel-Ital
  • Gyerekülés
  • Internet
  • Klíma
  • Napelem
  • Nincs kategorizálva
  • Oktatás-Tanfolyam
  • Párátlanító
  • Pénzügyek
  • Szauna
  • Szépségápolás
  • Szolgáltatás
  • Szórakozás
  • Táskák
  • Utazás
  • Vásárlás
  • webáruház

Oldalak

  • A Hely
  • Árak
  • Kapcsolat
  • Konyha

Címkék

Cerave kézkrém szárazépítészet
©2025 Kis rabló pub | Design: Newspaperly WordPress Theme