A lisztek mindig valamilyen mag ledarálásával készülnek. Manapság már szinte mindenből lehet őrleményt készíteni. A lenmagból, a mandulából, a kókuszból, sőt, még a vörös szőlő magjából is. A vörös szőlő magőrlemény a hazai termékek közé sorolható. A szőlő magjában rengeteg vitamin és ásványi anyag található, amelyek képesek feszesíteni a bőrt. A szőlőmag liszt a világon az egyik legtöbb antioxidánst tartalmazó termék. A nagymennyiségben történő fogyasztása, a kutatások szerint a kórokozók ellen is megoldást nyújt.
C- és E-vitamin tartalmának köszönhetően, segít mérsékelni a szabadgyökök kialakulását. A vörös szőlőmag fogyasztásával a sejtek és a szövetek kevésbé károsodnak, ráadásul az érrendszert is egészségesen tartja. A hazai termékek között, természetesen a vörös szőlőmag liszt mellett, a hidegen sajtolt olajokat is megtalálhatja. A hidegsajtolás által több értékes tápanyag marad benne a speciális olajokban. A hidegen sajtolt tökmagolaj például remek bőrszépítő hatással rendelkezik.