Szeretne Ön is bort készíteni a kertjében? Semmi akadálya. Nálunk megtalálhatja a legjobb szőlő típusokat, amelyek kifejezetten a borkészítésre a legalkalmasabbak.
Ha rendelkezik elég nagy kerttel, hogy felállítson termősorokat, akkor érdemes beszerezni pár vetőmagot, hogy nekikezdhessen az ültetésnek. Milyen szőlőt érdemes választani a borhoz? Ha fehér borról van szó, akkor az egyik legjobb lehetőség a Chardonnay fajta. A Chardonnay fürtje a fehér bor alapanyagok közt ugyan kisméretűnek számít, hiszen átlag tömege mindössze 90 gramm, de ezt ellensúlyozza a nagy terméshozammal, ami viszont rendkívül bőséges. Szeptember második felében, érése során csodálatos íz- és zamatanyagokkal kápráztatja el az őt megkóstolókat. Érdemes odafigyelni a termésre napi szinten, mivel a megfelelő időben kell leszedni a szőlőt ahhoz, hogy ideális ízekkel rendelkezzen. Ezeket az ízeket reduktív technológia segítségével sikeresen megőrizhetjük a későbbi borban is. Ellenálló képességét tekintve ugyan rothadásra kissé érzékeny, de a fagytűrése igen jó.