Nagyon fontos, hogy kellő mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk napi rendszerességgel, de figyelni kell arra is, hogy a testünk miként reagál a különböző alapanyagokra. A puffasztó zöldségek kellemetlenségeket okozhatnak gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt, de egy idő után kitapasztaljuk, hogy pontosan mi okozza a panaszokat és akkor könnyen orvosolhatjuk a problémát. Első pillanatban mindenkinek a hüvelyesek jutnak eszébe, ha puffasztó zöldségekről beszélünk, de egyértelmű, hogy nemcsak ezekről van szó. A káposztafélék, a brokkoli, a karfiol jelentheti a legnagyobb problémát, de azért nem kell kiiktatni őket az étrendből, mert nagyon egészségesek. Figyelni kell a párosításokra és emellett az adagokra is, így a legtöbb esetben el tudjuk kerülni a nagyobb kellemetlenségeket. Van, akiknek semmiféle gondot nem jelent a puffasztó zöldségek fogyasztása, de van, akinek kész kínszenvedést jelentenek. Mindenféle zöldséget és gyümölcsöt ki kell próbálni és fokozatosan bevezetni a gyermekek étrendjébe is, hogy mindenhez hozzászokhassanak.