Mit kell a konyhában mérni? Talán a vizet, a szénhidrátokat, esetleg az apró összetevők mennyiségét, bár ehhez sohasem kell profi barista mérleg.
A helyzet csak akkor változik, ha a kávéfőzés mesterségét választjuk és nem érjük be az egyszerű keverékkel, hanem tényleg a minőségre vágyunk. Sokan úgy tartják, hogy szinte bármilyen mérleg megteszi majd, azonban ez nem igaz. Amikor pontos grammokat kell kimérnünk, akkor csak a minőségi eszközök lesznek a segítségünkre. Ha pedig a kávészemekre gondolunk, akkor tényleg előtérbe kerülnek a grammok, ráadásul a kávé íze függ a választásunktól. Egy jó barista mérlegnél minden szem, minden kis apró por számítani fog, hiszen hozzátesz vagy elvesz az ízekből.
Ha biztosra akarunk menni, akkor jó barista mérleget választunk, ami évekre szóló vásárlás lesz. Ha a minőség mellett döntünk, akkor nem kell évente cserélgetnünk, mivel egyetlen vásárlás majdnem egy egész életre szól és megkönnyíti a mindennapos főzést is, mert mi fogjuk készíteni a legfinomabb italt.