A fügét elsősorban az arab országokban fogyasztják előszeretettel. Azonban már hazánkban is régóta lehet kapni az aszalt és a friss változatát. Az aszalványok is tartalmaznak vitaminokat, azonban elsősorban a cukortartalmuk miatt nem fogyasztják őket olyan sűrűn a diétázók. Amikor egy gyümölcsöt megaszalnak, akkor az amúgy édes gyümölcs cukortartalma megsokszorozódik, hiszen koncentráltabb lesz benne a cukor, az aszalásnak köszönhetően. Az aszalt gyümölcsök kiválóak az édességek és a különböző saláták készítése során.
Tudta, hogyha naponta két-három darab fügét megeszik, akkor le lehet győzni a rossz leheletet és a szájfekélyt is? A füge vesekő ellen is kiváló megoldásnak bizonyul a kutatások szerint. Ehhez 6 darab fügét egy csésze vízben fel kell forralni, majd naponta elfogyasztani fél éven keresztül. A vesekövek pedig, mintha nem is léteztek volna hat hónap után. Az aszalványok felhasználása tehát igen széles lehetőségeket tár a fogyasztók elé. Éljen Ön is a lehetőségekkel és szabaduljon meg betegségeitől!