Nem hivatalos oldal

A túracipők kiválasztásának szempontjai

Túracipők

Egy nagyobb kirándulás előtt nem árt bevásárolni, főleg akkor, ha nincsenek olyan cuccaink, amivel bátran elindulhatunk egy túrára. Ilyenkor nemcsak a sátrak, hálózsákok és hátizsákok beszerezésére kell összpontosítani, bár ezek is igen fontosak.

A túracipők beszerzése is nagyon nagy jelentőséggel bírnak. Ez nem is olyan egyszerű feladat, mint amilyennek elsőre tűnik. Sok szempontot figyelembe kell venni és helyes döntéseket kell hozni, ha megfelelő lábbelit szeretnénk választani.

Természetesen, a legfontosabb kritérium a túracipőkkel szemben a kényelem. Senki sem szeretne több kilométeres gyalogtúrára indulni olyan lábbeliben, amelyik szorít, tör, vagy éppen lötyög a lábon. Ezért fontos, hogy jól válasszunk méretet.

Az is lényeges, hogy a lábunk jól szellőzzön a lábbelibe. Tehát olyan cipőt kell vásárolni, amelyik légáteresztő anyagból készült, viszont vízálló. A hegyi túrák során ugyanis gyakran kell patakokon átkelni. A túracipők ilyenkor is helyt kell álljanak és persze az is fontos, hogy ne csússzanak a nedves sziklákon.

Print Friendly, PDF & Email