Nem hivatalos oldal

Trendi vagy sem a kötött pulcsi?

Kötött pulcsi

Amióta csak világ a világ, mindig létezett olyan hétköznapi, illetve elegáns viselet, ami jellemző volt egy adott kultúrára, népcsoportra vagy esetenként globális méreteket öltött. A divat tehát nem más mint egy meghatározott kor öltözeti, valamint viselkedési irányzata.

Az egyik kortól független örökifjú, divatos öltözet a kötött pulcsi, ami felnőtteknek és kisgyermekeknek egyaránt kellemes megjelenést és jó kinézetet kölcsönöz. Mindamellett, hogy esztétikus összképet formál, a téli hidegben vagy esetenként az átmeneti évszakokban hatalmas hasznát vehetjük egy-egy meleg darabnak.

Tehát, amikor a naptár még nem indokolná, de hirtelen beköszönt a hideg vagy zimankós téli napokon, gyermeke egészégének megőrzése érdekében elengedhetetlen, hogy a ruhatárában meglapuljon néhány kötött pulcsi. Ez a ruhadarab hasznos és ugyanakkor esztétikus, eredete pedig üknagymamáink születésénél is sokkal korábban gyökerezik.

Kultúrákon és évszázadokon keresztül tökéletesítették a technikát, amire napjainkban a textilipar alapoz. Talán ez az egyik oka annak, hogy a kötött pulcsi örök érvényű divatcikk már jó sok emberöltő óta.

Print Friendly, PDF & Email