Nem hivatalos oldal

Télen is nagyon kell a D vitamin!

D-vitamin szoláriummal

Komoly következményei lehetnek, ha a szervezetünk nem jut elegendő vitaminhoz. Ilyenkor minél hamarabb gondoskodnunk kell a pótlásáról, különben hiánybetegségek ütik fel a fejüket. Mivel a D vitamin egyik legfontosabb forrását a napfény jelenti, ezért télen nagyon körülményes a biztosítása. A szolárium megoldást jelenthet ebben a helyzetben. A csövekből származó fény egészen biztosan jó hatással lesz a hangulatunkra. Felvidulunk, és teli leszünk energiával. Elmúlik a sápadtságunk és egészségesen barna lesz a bőrünk.

csontjainkra, illetve az izmainkra is jó hatást gyakorol a D vitamin. Néhány betegség kialakulásának valószínűsége is csökkenthető vele. Ha eleget napfürdőzünk, akkor kisebb a veszélye a rák, a szklerózis multiplex és az 1-es típusú cukorbetegség megjelenésének is. Persze a mértékre vigyáznunk kell, és nem szabad túl sok időt töltenünk se a Napon, se a szoláriumban. A Hollandimpex szalonjai remek kiindulópontot jelentenek arra az esetre, ha valaki télen fel szeretné tölteni a D vitamin készletét.

A szalonban dolgozó hölgyek szívesen segítenek a készülék beállításában akkor is, ha teljesen kezdőként megyünk oda. A D vitamin pótlása érdekében először alacsony fokozaton próbáljuk ki a gépet. Ne nagyon töltsünk 5-10 percnél hosszabb időt a kabinban, mert a bőrünknek túl hirtelen váltást fog jelenteni a fény a téli időszakban! Persze később már emelhetjük az adagunkat. Érdemes bekenni magunkat valamilyen fényvédő krémmel annak érdekében, hogy elkerüljük a leégést. Jó, ha vásárolunk mélybarnítót vagy bronzosítót, mert így sokkal szebb színt kap a bőrünk.

A D vitamin érezhető hatást gyakorol majd a közérzetünkre, ezért jobban fogjuk bírni a stresszt is. Nem szabad elfelejtenünk, hogy az élet fenntartásához nélkülözhetetlen a fény, tehát ne vonjuk meg magunktól a szükséges adagot! Tapasztaljuk ki, hogy számunkra mi az ideális a szolárium használatát illetően! Ha ésszel barnulunk, akkor nem lehet tőle bajunk. Persze évente egyszer azért mindenképpen érdemes elmennünk orvoshoz az anyajegyeink megvizsgálása érdekében.

Print Friendly, PDF & Email