Nem hivatalos oldal

A TELC nyelvvizsga két megpróbáltatása

TELC nyelvvizsga

A nyelvvizsgák mindig az aktuális tudásszintet és az elsajátított nyelvi készségeket mérik. Így nem sokat ér az, ha csupán szóbeli vagy írásbeli vizsgát tesz le a jelentkező, mindkettőre szükség, kombináltan. Ennek megfelelően, a TELC nyelvvizsga két számonkérést tartalmaz annak érdekében, hogy képet kapjanak arról, hogy valójában elérte-e a megpályázott szintet.

Természetesen mindkét megpróbáltatáson többféle feladattal állítják szembe, hiszen ha csak egyfajta lenne, akkor nem biztos, hogy meg tudna mutatkozni az, amit valójában tud az adott nyelven. Az írásbelinél és a szóbelinél is figyelembe veszik, hogy életszerű, nem elrugaszkodott témákat adjanak.

Vagyis nem regényelemzést kérnek, hanem egyszerű, de mégis elgondolkodtató feladatokat. Ezeket típusfeladatoknak nevezik. Ha szakít időt arra, hogy a TELC nyelvvizsga előtt legalább egy hónappal gyakorolni kezdje ezeket, akkor nem éri meglepetésként az adott megpróbáltatás. Nem kell a vizsgán időt pazaroljon arra, hogy kitalálja, hogy vajon mit is kér a feladat.

Print Friendly, PDF & Email