Nem hivatalos oldal

Műanyag nyílászárók az irodaházakban

Műanyag nyílászárók használata

Műanyag nyílászárók használata

Irodaházak ezrei tarkítják a nagyvárosokat, modern építmények, átalakított antikok. Egy-egy neves cég, olyan irodát terveztet magának, amivel a cég arculatát tükrözi, és természetesen látványos is legyen. Divatos tervezés mostanság az üvegezett falú irodaházak, melyek szerte a világban hódítanak.

Ezek falai műanyag nyílászárók ezreivel vannak kialakítva, így rendkívül jól szigetelnek és remek arculatuk van. Általában fóliázott falaikból csak kifele lehet látni, ritka az az épület melybe belehet tekinteni külső szemeknek.

A nyílászárók eme fajtái kolosszus tervezések, hiszen hatalmas erőt és stabilitást kell mutassanak. A dolgozók szempontjából is nagyon jó helyek, hiszen kilát munkahelyéről az egész városra, nem pedig egy lyukban kell letöltenie a műszakot. Az üvegszerkezeteknek van hátrányuk is, könnyen koszolódnak.

Biztosan látott Ön is, olyan munkásokat, akik liftekkel takarítják egy-egy ilyen irodaház teljes oldalát. A műanyag nyílászárók ezekben az épületekben rendkívül masszívak, ki kell bírják a magaslati szélmozgásokat, a madarak öngyilkos lépéseit, és a szerkezet nyomását is. Általában ezek nagyon nehezen törnek, és legtöbbször hatalmas erő kell ahhoz, hogy ne csak repedjen.

Print Friendly, PDF & Email