Nem hivatalos oldal

Melyek az infraszauna előnyei

Infraszauna

Meleget, meleget, meleget. Mondjuk legtöbben, amikor kinn tombolnak a mínuszok és fúj a hideg szél. Talán a legjobb módja annak, hogy testünk alaposan átmelegedjen, az infraszauna igénybevétele.

Ez a viszonylag újabb fajta szauna, abban különbözik a hagyományos finn típusútól, hogy nem kell a kabint 80 – 100 C fokra melegíteni, hanem az infrasugarak hatására, a bőr alatti rétegek melegszenek át. Így már a 40 – 50 C fok is hatékonyan kifejti hatását.

Beindul az izzadás és a testünk már fél óra alatt is jelentős kalóriaveszteséggel számolhat. Azonban nem kötelező csak fél órát bennmaradni. Ugyanis az infraszauna kevésbé terheli meg a szervezetet, ezért akinek jólesik tovább is élvezheti kellemes hatásait. Számos kutatás is foglalkozik vele, így az előnyeit már viszonylag jól ismerjük.

Méregtelenítő hatása is jelentős. Amire figyelni kell, hogy az infraszauna használatakor is fontos a folyadékbevitel. Ez elsősorban víz, de valamilyen tea is lehet. Ugyanis az izzadással jelentős a folyadékvesztés, amit nagyon fontos pótolni. Ráadásul ez segíti a méregtelenítést is.

Print Friendly, PDF & Email