Nem hivatalos oldal

Megfizethető vízlágyító az Economy Watertől!

vízlágyító

vízlágyító

Sajnálatos módon a víz minősége még Magyarországon sem nevezhető konstans módon jónak, hiszen akadnak térségek, területek, ahol (ilyen-olyan oknál fogva) egyáltalán nem kielégítő a vízminőség. Nem kell azonban feltétlenül ihatatlan, kellemetlen szaggal rendelkező vízre gondolni, hiszen már a túlságosan kemény víz esetében sincsen rendben a nívó.

Mit jelent az, hogy „kemény” a víz?

Amikor a vizet keménynek nevezzük, akkor tulajdonképpen azt mondjuk, hogy a vízben nagyon sok az olyan kalcium- és magnéziumion, melyeknek a jelenléte együttesen vízkőképződést eredményez; a víz tehát attól „kemény”, hogy idővel mindenképpen vízkő rakódik le az ilyen tulajdonsággal rendelkező vízben. Nem kell azonban kétségbeesni, hiszen az ilyen helyzet jól kezelhető.

A vízlágyító berendezés miként képes mindezt megakadályozni?

A vízlágyító (mely beszerezhető akár az Economy Water honlapjáról is, melyet a viztisztitokeszulek.eu címen lehet megtalálni) ioncsere révén kivonja a kemény vízből a problémát okozó ionokat, így a vízkőképződés nem tud végbemenni. Ha pedig a vízkő nincsen jelen a vizes berendezések (bojler, mosógép, mosogatógép stb.) életében, akkor az érintett személy ezáltal egy csomó kellemetlenségtől képes magát megóvni.

Milyen haszna van a vízlágyításnak?

Ha kemény a vizünk, és emiatt lágyító berendezést használunk, nem kell számolnunk a vízzel érintkező gépek, masinák élettartamának csökkenésével, karbantartási költségeik drasztikus mértékű megnövekedésével. A vízkő miatt nem fog megnőni a berendezések áramfelvétele sem, hiszen a gondot okozó ionok egyszerűen nem lesznek jelen a vízben. Több mosóporra, mosogatószerre sem lesz szükség; csakis annyi fog ezután felhasználásra kerülni, amennyinek a tisztaság érdekében muszáj. És takarítani sem kell pluszban a vízkő miatt, hiszen – mint említettük – eleve nem fog felbukkanni sehol.

Megéri-e vízlágyítót használni?

A fentiekből mindenki számára nyilvánvalóvá válhatott, hogy igen, nagyon is! A kemény víz egy olyan jelenség, melyet bár figyelmen kívül lehet hagyni, annak, aki így tesz, időt és pénzt vesz el saját magától, nem utolsósorban pedig a családjától! Érdemes hát egyszer s mindenkorra vízlágyítóval orvosolni a vízkőképződés problémáját, ugyanis azzal fajlagosan olcsóbbá válik a helyzet kezelése.

Print Friendly, PDF & Email