Nem hivatalos oldal

Magyarország legjobb vidéki éttermei

 

Számos kiváló vidéki étterem

Számos kiváló vidéki étterem

Ha valaki szeretné megismerni a legjobb magyarországi éttermeket, hajlamos csak Budapesten tenni egy körutat, ami nem a legjobb ötlet, hiszen a főváros gazdag kínálata mellett rengeteg kellemes, elegáns, minőségi helyet találhatunk vidéken is. A Gault&Millau szerencsére külön vidéki listát is készített éttermek terén, így megismerhetjük ezek közül a legjobbakat. Az első helyre a 2015-ös listán az Encsen megtalálható Anyukám Mondta étterem került, amely egy olasz konyhatípussal csábítja a vendégeket. A kiváló minőség, az olasz ízek és a kellemes hangulat igazi ötvözete ez a hely.

 

A dobogó második fokára a békéscsabai Brill bisztró került, amely a magyar konyha hagyományait ápolja nagy sikerrel. A 100 férőhelyes étterem mindenki igényeit kielégíti, hiszen munkanapokon egyszerű ebédekkel is szolgálni tud. A viszi Chateau Visz nevű nemzetközi étterem lett a harmadik a szakemberek listáján, ahol igazi művészi alkotásként tekint a séf az ételekre, szerencsére ezt a vendégek is érzik. A helyi ízvilágot is fontosnak tartja a főszakács, amelyet legmagasabb szintre emeli és egyedivé varázsolja ezt. Több lista szerint a Chateau Visz Magyarország legjobb étterme.

 

A Gault&Millau étteremkalauza szerint Magyarország negyedik legjobb vidéki étterme a debreceni IKON, amely bátran nevezhető a gasztronómia fellegvárának. A magas szintű ételek értelmet nyernek, ez az étterem rendkívül magasra tette a mércét, érdemes ellátogatni mindenkinek, akinek lehetősége van erre. Folyamatosan tökéletességre törekednek a szakácsok ezen a helyen, mindenből ki akarják hozni a legjobbat, ami sikerül is nekik.

Print Friendly, PDF & Email