Nem hivatalos oldal

Kiemelten hőálló zománcfesték

Zománcfesték

Lassan, de biztosan közeledik a hideg időszak, aminek egyik velejárója, hogy a fűtési rendszert ismét be kell izzítani. Mielőtt ezt megtennénk, nem árt minden elemét alaposan ellenőrizni és szükség esetén javítani. A melegítőtestek karbantartása néhány szezononként időszerű, ezért aztán a zománcfesték megvásárlását nem hanyagolhatjuk el. Ezt ne bízzuk a véletlenre és csakis olyan terméket rendeljünk meg, ami tökéletes fedést biztosít! A hőállóság legalább ilyen fontos tényező, ami a zománcfesték esetében minimum 100 fok kell legyen.

Általában hígítást nem igényel és magas fénnyel rendelkezik. A kisebb ütéseknek is könnyedén ellenáll, a rugalmas mivoltából adódóan. A zománcfesték rengeteg kivételes tulajdonsággal van felvértezve, amiket maximálisan ki is használ az idők során. Természetesen nem lehet csak úgy meggondolatlanul felvinni a radiátorra, mert először adott munkafolyamatokon kell átessen. Ha nem új kivitelről van szó, hanem már régebb óta használt változatról, akkor az első dolgunk a zománcfesték felhordása előtt, az eredeti bevonat lecsiszolása.

Ezt követheti az esetleges zsírtalanítás és a kisebb egyenetlenségek kisimítása, az erre specializált paszta rákenésével. Amint mindezt elvégeztük a zománcfesték legalább 2 rétegben, ecsettel egyszerűen felvihető. Az eredményben nem fogunk csalódni. Lakásunk egyedi dísze lesz a csillogó fűtőtest, amit nem kell terítővel takarni vagy a bútorok mögé rejtenünk. Hihetetlen, hogy némi idő ráfordítás és zománcfesték mire nem képes! Várjuk teljesen felkészülve a hideg telet!

Print Friendly, PDF & Email