Nem hivatalos oldal

Hogyan történik a kolbász füstölés?

Kolbász füstölés viszont roppant

Ha elkészült a finom kolbász, persze a hagyományos recept alapján, akkor már csak az utolsó simítások maradtak hátra. A kolbász füstölés viszont roppant fontos lépés. Oda kell figyelni minden apróságra, hogy igazán ízletes csemegét nyerjen. Tudta, hogy kétféle füstölést különböztethetünk meg?

Az egyik az úgynevezett hidegfüstölés, ami 10-25 Celsius fok közötti hőmérsékleten zajlik. A folyamat után a hús nyers marad. Idetartozik a kolbász füstölés művelete is. A másik lehetőség a meleg változat, amit főként virsliknél, császárszalonnáknál vagy lecsókolbászoknál alkalmaznak.

Visszatérve a kolbász füstölésre, bármilyen helyen megtörténhet, ami hűvös és megfelelően szellőztethető. Akinek a rendelkezésére áll egy téglából megépített füstölő, annak könnyű dolga lesz. A kolbász füstölés menete nem annyira bonyolult, de pontosságot igényel. Ezért is szükséges időt szánni rá.

Ha ez is készen van, akkor az egész család élvezheti a finom hazai ízeket az ünnepi asztalon, bármilyen alkalomról vagy ünnepnapról legyen szó. Akinek pedig még idegen a kolbász füstölés, annak ajánlatos szétnézni a weboldalon, ahol részletesen bevezetik az érdeklődőket a folyamatba, hogy könnyen elkészíthesse Ön is ezeket a finomságokra.

Nem biztos azonban, hogy mindenkinek van ideje ilyesmire. Éppen ezért, a finom, magyaros kolbász füstölést kedvelők megvásárolhatják a termékeket készen is, egy minőségi, tradicionális húsboltból. Ha nem ismer ilyet, akkor kattintson az oldalra és nézzen szét a különféle finomságok között, amelyek mindenkinek elnyerik majd a tetszését!

Print Friendly, PDF & Email