Nem hivatalos oldal

Hidraulika olaj 32-es viszkozitási osztállyal

Motorolajszűrő

Motorolajszűrő

A hidraulikus munkafolyadékok feladata, hogy a nyomást folyamatosan biztosítsák a mozgó alkatrészek között. A különféle gépjárműkben, működés közben rengeteg alkarész dolgozik egyszerre, amelyek nagy részéhez valamilyen kenőanyagra is szükség van. A hidraulika olaj több kategóriába sorolható. A 32 viszkozitási osztály tartalmazza a korrózióvédelemmel ellátott termékeket, vagyis az alkatrészek nem fognak olyan gyorsan korrodálódni, rozsdásodni.

Ezen kívül, az osztályban lévő olajok energia- és nyomásátvitele is kiváló, ráadásul a hidraulikus rendszer hűtésére is képesek. A hidraulika olaj a nyomásveszteségből adódó hőt képes elvezetni, így a nyomáscsúcsok okozta lengéseket is csökkenti. Ezen kívül, megvédi a rendszert az apró méretű forgácsdaraboktól, részecskéktől, amelyek az alkatrészek súrlódása miatt alakulnak ki. A 32 viszkozitási osztály mellett, az oilpower.hu oldalon megtekintheti a 46-os és 68-os viszkozitással rendelkező hidraulika olajt is.

Természetesen a webáruház kínálatának részét képezi még a motorolajszűrő is, ha már a hidraulika olajról volt szó. Mit is jelent ez esetben a szűrő? A szűrők mindig valamit megszűrnek, jelen esetben a motorolajt. Hogy miért van erre szükség? A válasz nagyon egyszerű. A motorolajszűrő feladata nem más, mint a motor tisztán tartása. A különböző méretű szennyeződések könnyedén belekerülhetnének a motor alkatrészei közé, amelyek komolyan meghibásodásokat okozhatnak.

A motorolajszűrő azonban minden kisebb-nagyobb méretű szennyeződést, szemcsét képes felfogni, hogy a motor biztonságosan működhessen. A szűrő az olajt megfelelően tisztán tartja, aminek során a motorolaj olyan filmréteggel vonhatja be az alkatrészeket, amellyel elkerülhető a szárazsúrlódás. A motorolajszűrő cserét érdemes a motorolaj lecserélésével egyszerre elvégezni, ezáltal az olaj hosszabb ideig képes megőrizni eredeti funkcióját, a kenést, zsírozást. Ne késlekedjen, hanem nézzen be az oilpower.hu áruház oldalára és tekintse meg a széleskörű termékkínálatot!

Print Friendly, PDF & Email