Nem hivatalos oldal

Gyerekülésnél nemcsak a kényelemre kell figyelni

Mi a fontos egy gyerekülésnél?

Manapság már számos szervezet teszteli a közlekedéssel kapcsolatos eszközöket. A gépjárművek, gumiabroncsok, a gyerekülés különféle változatai mind átesnek valamilyen tesztelésen, ami alapján megállapítják, hogy mennyire biztonságosak.

Nagy valószínűséggel kevesen hallottak az UTAC nevű francia szervezetről, aminek a tesztelései rendkívüli fontossággal bírnak. Az Európai Bizottság és az Egyesült Nemzetek Szervezete is az UTAC teszteléseinek az eredményeit, tanácsait veszik figyelembe, mielőtt a gépjárművek biztonságával és a környezetvédelemmel kapcsolatos rendeleteiket kiadják. Ez a szervezet számos gyerekülés tesztelését is elvégzi. Mindenképpen megéri figyelemmel kísérni az általuk közölt eredményeket, hiszen ha az Európai Bizottság és az ENSZ is ezekre hagyatkozik, akkor azok kétségtelenül megbízhatóak.

Gyerekülés tekintetében pedig a maximális biztonságból egy fikarcnyit sem szabad engedni, hiszen gyakran ezen múlik, hogy a kicsi mennyire sérül meg az ütközése során, illetve túlél vagy sem egy közúti balesetet.

Print Friendly, PDF & Email