Nem hivatalos oldal

A függönyök számtalan típusa

A függöny otthonosabbá teszi a lakást

Életünk folyamán állandóan arra törekszünk, hogy minél jobbá, szebbé és kellemesebbé tegyük az otthonunkat. Főleg a nőkre jellemző ez a fajta törekvés, hiszen ők nemcsak egy házat építenek, hanem egyben fészket is raknak. Ezért is van az, hogy általában a legénylakások szerényebben vannak díszítve azoknál, amelyekben nő is lakik.

Kétségtelen, hogy a függöny sokat dob a lakás hangulatán, hiszen ez a díszítőelem az, ami meghatározza, hogy milyen mértékű fény áradjon be a helyiségekbe. Alapvetően a függöny nagyon sokféle alapanyagból készülhet, amelyekből a legfontosabbak a csipke, pamut, len és selyem. Érdekessége, hogy ugyanabból az alapanyagból teljesen más hangulatot lehet varázsolni, ha más mérettel, texturával, szabással, varrással, színnel vagy mintával dolgozunk. Tehát, ha függöny készítésébe vágnánk bele, ezeket nem árt szem előtt tartani, hiszen a kicsi eltérések nagy változásokat eredményezhetnek.

Ugyanakkor más és más függöny születik a különféle varrásmódoknak köszönhetően. Például beszélhetünk hagyományos függönyökről, japán panelekről, vagy éppen római rolókról.

Print Friendly, PDF & Email