Nem hivatalos oldal

Fontos inzulinrezisztencia étrend kiegészítő vitaminok és tápanyagok

Inzulinrezisztencia étrend kiegészítő

Tudja, hogy milyen sokan szenvednek manapság cukorbetegségben illetve inzulinrezisztenciában? Megfelelő étrenddel, edzéssel ki lehet kerülni az inzulinrezisztens állapotból, illetve nagyon sokat lehet javítani a kialakult betegségen. Az inzulinrezisztencia étrend kiegészítő vitaminok olyan anyagokat biztosítanak, amelyek nagyon fontosak a szervezetnek.

Az inzulin hatását számos gyógynövény, vitamin és tápanyag befolyásolja, amelyek képes a tünetek enyhítésére vagy akár egészen a gyógyulásig is vezethetnek. Érdemes tehát odafigyelni és betartani az IR diétát.

Az iznulinrezisztencia mára már elérte azt a szintet, hogy olyan gyakorivá vált, mint a cukorbetegség, amely sem nemre, sem pedig korra nincs tekintettel, ugyan úgy szenvedhetnek tőle férfiak és nők, mint gyerekek. A szigorú diéta mellett az inzulinrezisztencia étrend kiegészítő készítményekkel támogathatja szervezetét, amelyeket a megelőzés vagy a már kialakult betegségnél is célszerű lehet használni.

Az egyik legfontosabb az omega zsírsavak fogyasztása, de a D3-vitamin, a Q10, a cink, a króm, a természetes édesítőszerek vagy a magnézium is jótékony hatást gyakorol a szervezetre. Ezek rendszeres fogyasztásával, megfelelő táplálkozással és mozgással elkerülhető az IR. Hogyan vehetőek észre az inzulin rezisztencia tünetei? A tünetek lappangóak, nagyon sok ember nincs tisztában ezekkel, ezért nem is fordulnak orvoshoz.

A tipikus jelek közé tartozik a folytonos hízás, a rendszertelen menstruáció, az étkezések után jelentkező álmosság, fáradtság, hajhullás, aknés vagy túlzottan szemölcsös bőr, fáradékonyság, csökkent koncentrálóképesség. A hirtelen fellépő édesség utáni vágy vagy a fogamzási probléma is az inzulin rezisztencia tünetei közé sorolhatóak.

Természetesen a felsorolt szimptómák nem minden esetben jelentkeznek és nem feltétlenül egyszerre, akad olyanra is példa, hogy teljesen tünetmentesen alakul ki a betegség. A tünetek kivizsgálása és kezelése nem elhanyagolható, az aki nem figyel oda kellően életmódjára, nagy eséllyel cukorbeteggé válik.

Print Friendly, PDF & Email