Nem hivatalos oldal

Étel-Ital

Változatos zsemle receptek

Édes zsemle

Édes zsemle

A zsemlének külön varázsa van, sok ember jobban szereti, mint a kenyeret. Olyan kis finomságok, amiket kedvünkre variálhatunk, akár édeseket, akár sósakat készítünk, mindenképpen ízletesek. Tóthné Libor Mária híres gasztroblogger és író, idén jelent meg nagyszerű receptes könyve a kelt tésztákról. 72 finomság receptet gyűjtött össze nekünk. Ha változatosságra vágyunk, akkor az édes vagy joghurtos zsemle recept nyomban ránk „kacsint”. Tóthné Libor Mária zsemle receptjei alapján a legjobbakat süthetjük.

Olvasd Tovább

Halas receptek online

 

Halak Recept Neked

Halak Recept Neked

Tésztafélék, főzelékek, különböző reggelik és előételek mellett, a receptneked.hu oldal még további meglepetést tartogat a lelkes vállalkozóknak, akik szakácsként is szeretnék kipróbálni magukat a konyhában, nemcsak kuktaként. Halak Recept Neked – ez a három nagyjából el is mond mindent a recepneked.hu oldal egy újabb, különleges csodájáról. Halak Recept Neked! A szárnyasok mellett egy újabb állatot ismerhet meg, amiből különleges vacsorákat készíthet barátainak, rokonainak vagy családjának, legyen szó akár harcsáról, pontyról, keszegről, vagy éppen tonhalról. Olvasd Tovább

Lacikonyha kicsit másként

Laci! Konyha!

Laci! Konyha!

A Lehel piac magasságában található a Laci! Konyha! nevű, 2011-ben alapított étterem, párhuzamosan a Váci úttal, a Duna felé eső
oldalon, a Hegedűs Gyula utcában. A hangulat már belépéskor garantált, az ajtó
után vas lépcsőfokok vezetik az éhes vendéget le a pincébe.

Első látásra romkocsmának tűnik, ám pár lépés után kiderül, hogy mégsem az; a rafináltan
összeválogatott asztalok és székek, a hangulatos belső világítás, művészi érzékenységgel,
kézzel festett falak és a hátsó részen a megdöntött tükör biztosítja az összeillő,
kellemes összhatást. Egyszerre fiatalosan és elegáns retró, mégis művészien
hagyományos pincebeli.
Olvasd Tovább

Éttermet keresel? Irány a Király utca!

Minőségi étterem

Minőségi étterem

Budapestet nem lehet más magyarországi városhoz hasonlítani. Nem csak azért, mert Budapest
a főváros, és nem is azért, mert itt aztán zajlik az éjszakai élet, sőt, még a
forgalom sem áll le. Persze, persze, itt tényleg sosem lehet elég későn, vagy
korán kimenni a Nagykörútra. Mindig zörög a négyes-hatos, és egymást követik az
éjszakai járatok, a járdák és az utak is tele vannak, mintha sosem aludna a
város. De amitől igazán különbözik az összes többi várostól, az az éjszakai
kajaturizmus. Elég csak végigmenni a Király utcán, és az ember garantáltan éhes
lesz akkor is, ha tele hassal indult el otthonról. Egymás után nyílnak az
utcára a pizzázók, gyrososok, hamburgerezők, kis-, és nagy vendéglők, éttermek
és kifőzdék, és a kínálatra sem lehet panasz.
Olvasd Tovább

Szocreál nosztalgia, avagy hova tűnt a sült kolbász?

Gyorséttermek és büfék

Gyorséttermek és büfék

Budapesten talán nincs is olyan utca, ahol legalább egy
kifőzde, vendéglő, étterem ne várná az arra tévedő éhes embert. A nemíromleanevétmertreklámnakszámít
gyorséttermek hamburger-sültkrumpli-cukros üdítő kínálatán túl is van azonban
élet, sőt, ott kezdődik igazán. Budapest igazi nemzetközi étteremkínálattal
szolgálhat. Van itt arab, indiai, thai, török, vietnami, kínai, olasz, perzsa
étterem; a világ négy sarkából a legkülönlegesebb ízek, illatok és fűszerek, kávé-,
és teaházak, sushi-, és salátabárok. Egyre ritkábban látni azonban a régi
rendszerben oly megszokott sült kolbász-sült virsli-kenyér-sör kínálattal
dübörgő kifőzdéket.
Olvasd Tovább

Légy vendége a Nagy Levinnek

Nagy Levin

Nagy Levin egy gasztronómiai csoda

Ha van író, aki igazi hungaricumnak számíthat, akkor Rejtő Jenő
mindenképpen az.

Sajátos hangvételű, groteszk humorral fűszerezett történetei leglényegét adják
karikatúraszerűen ábrázolt karakterei. A társadalom perifériáján tengődő, jobb
sorsra érdemes lelkektől az arisztokrácia legmagasabb köreiben sunnyogó
gazemberekig minden egyes szereplőnek utolérhetetlen varázsa van. A szekrényben
lakó Vanek úr, a Serény Múmiák, Fülig Jimmy, Gorcsev Iván, Troppauer Hümér meg az
igazi Trebisch és természetesen Wendriner Aladár, aki artista és ragadozó, civilben
beszélő oroszlán. Olvasd Tovább

A puffasztó zöldségek is részei étrendünknek

Puffasztó zöldségek

Puffasztó zöldségek

Nagyon fontos, hogy kellő mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk napi rendszerességgel, de figyelni kell arra is, hogy a testünk miként reagál a különböző alapanyagokra. A puffasztó zöldségek kellemetlenségeket okozhatnak gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt, de egy idő után kitapasztaljuk, hogy pontosan mi okozza a panaszokat és akkor könnyen orvosolhatjuk a problémát. Első pillanatban mindenkinek a hüvelyesek jutnak eszébe, ha puffasztó zöldségekről beszélünk, de egyértelmű, hogy nemcsak ezekről van szó. Olvasd Tovább

Mi alapján választunk éttermet?

Az étteremválasztás feltételei

Az étteremválasztás feltételei

Nyilván az étterem kiválasztása során legfőképpen a céljaink vezérelnek, hiszen korántsem mindegy, hogy milyen alkalommal hol szeretnénk étkezni. Míg egy romantikus vacsorához egy idilli, meghitt helyet keresünk, addig egy ebéd elfogyasztása alkalmával nem biztos, hogy ugyanennyire magasak az igényeink a helyiség adottságait, körülményeit illetően. Figyelmünk inkább a menüre, a kiszolgálásra, a pincérek modorára, illetve az árak mértékére helyeződik.

A különlegesebb alkalmak során, bizonyára figyelünk a helyiség stílusára és ennek design elemeire is, hiszen abban az esetben, ha ez közel áll hozzánk, sokkal jobban és felszabadultan érezhetjük magunkat ebben a környezetben. Persze a helység stílusa meghatározhatja a felszolgált ételek milyenségét, típusát is, mivel nyílván egy olasz étterem ugyanilyen jellegű ételekre specializálódott. Így, amikor belépünk egy adott helyiségbe, már rögtön következtethetünk arra, hogy milyen jellegű ételeket szolgálnak fel a vendégek részére, illetve, hogy mit is várhatunk attól a bizonyos helyiségtől. Noha az ár nagymértékben befolyásolja az étteremválasztási szokásainkat, azonban, amennyiben ritkán járunk el ilyen helyekre nem feltétlenül lesz mérvadó a választás során!

A legfontosabb az, hogy jól érezzük magunkat és persze olyan személyek társaságában lehessünk, akik közel állnak hozzánk. Az étterem típusától függetlenül a jó hangulat, a kellemes közérzet garantálva lesz. Persze más a helyzet egy munkavacsora alkalmával, hiszen ebben a tekintetben többnyire a személyes érdekek vezérelnek.

Húsokban és zöldségekben gazdag paleolit étrend

Paleolit étrend

Paleolit étrend

Aki szeretne megismerkedni a paleo táplálkozási móddal, akár otthon készíti el az ételeket, akár honlapunkon adja le rendelését, egy új, de könnyen elfogadható étkezési móddal találkozik. Kevés az eltérés a hagyományos és a paleolit étrend között. Sokan teszik fel nekünk a kérdést, hogy mi paleolit táplálkozás lényege? Először is, hogy kihagyjuk a gabonákat és a tejtermékek nagy részét, helyette sok húst, rengeteg zöldséget fogyasztunk. A cukrokat kiiktatjuk, de nem hagyjuk el az édességet. Olvasd Tovább

Budapesti éttermek ínyenceknek

Bizonyára minden ember szeret különleges éttermekben étkezni, hiszen ezáltal igazán felemelő pillanatokat tölthet el

Ínyenc budapesti éttermek

Ínyenc budapesti éttermek

szerettei, barátai társaságában. A finom ételeket nyilván mindenki kedveli, azonban érdemes szót ejteni azokról az éttermekről is, amelyek különlegességükkel, egyedi stílusukkal képesek minden embert levenni a lábáról. Az ilyen éttermek között az ínyencek is igencsak szép számban válogathatnak, ezek közül érdemes kiemelni egy-két érdekes helységet. Példának okáért, a főváros szívében várja látogatóit az az étterem is, ami kimondottan vegetáriánus ételeket kínál vendégei számára, ezeket pedig, kizárólag saját termesztésű bio alapanyagokból készíti el.

Az ételeik tojás- és tejmentesek, ennek köszönhetően a helység egy igazi “vegaparadicsomnak” tekinthető. Érdemes megemlíteni azt az éttermet is, ami western hangulatban, vadnyugati körülmények között kínálja ínyenc és ízletes ételeit. Olvasd Tovább