Nem hivatalos oldal

Budapest legjobb éttermei – 1. rész

 

A Costes a legjobb budapesti étterem

A Costes a legjobb budapesti étterem

A Gault&Millau étteremkalauz minden évben kiadja az ország legjobb éttermeinek listáját, amelyen külön listán kapnak szerepet a vidéki, valamint a budapesti éttermek Magyarországot tekintve. A 2015-ös étteremkalauz tanúságai szerint jelenleg a Costes Restaurant a legjobb budapesti étterem. A IX. kerületi étterem egy nemzetközi konyhatípus, egy valódi rendhagyó ünnep minden olyan alkalom, mikor ellátogathatunk a Costesbe. A színvilága természetesnek hat, elegáns, azonban minden tárgy tartogat egy kis megismerésre váró titkot magában.

 

Nyugalmat áraszt úgy a lágy és halk zene, mint az együttes látvány harmóniája. Pontszámokat tekintve a második lett az Onyx budapesti étterem, amely az V. kerületben található meg. A Vörösmarty téren elhelyezkedő étterem célja az volt, hogy végre Magyarország területén is legyen egy olyan étterem, amely nemzetközi mércével is mérhető. A nemzetközi szint és típus mellett azonban a magyar tradíciók is fontos szerepet kapnak a konyhán. A megújuló magyar konyha fogásait is megismerhetjük itt, az Onyx a regionális alapanyagokat is fontos szereppel látja el.

 

Ebben a listában a dobogó harmadik fokára budapesti éttermek tekintetében a ZONA bisztró került. Ez a modern borbisztró a Baldaszti csoporthoz tartozik és kellemes helyen található. Izgalmas belső tér jellemzi, de az ételekre is megfelel az izgalmas jelző. A konyhában az újraértelmezett magyar ízek mellett fontos helyen szerepelnek a baszk, valamint a keleti gasztronómia jellemzői is, ami az év séfjének, Huszár Krisztiánnak köszönhető.

Print Friendly, PDF & Email