Nem hivatalos oldal

Az egyszerű házi krémes egy finom édesség

Egyszerű házi krémes

Nem minden ember szereti a túlbonyolított süteményeket, van, aki a könnyen elkészíthető változatokat előnyben részesíti. Az egyszerű házi krémes sokak kedvence. A legfontosabb, illetve az első lépés az, hogy a tészta különböző alapanyagait összedolgozza, ezután két egyforma részre el kell osztani.

Ha ez megvan, átlátszó fóliába csomagolva egy-két órára tegye a hűtőbe. Ez idő alatt el kell készíteni egy nem túl kicsi, de nem is túl nagy tepsit. Ha letelt a két óra, az egyik tésztát sütőpapíron nyújtsa ki valamennyivel hosszabban, mint a tepsi hossza, mert az a sütés alatt kicsit összemegy. A sütőberendezést 180 fokra elő kell melegíteni.

Ezután 10-15 percet süsse, a másik tésztával is tegye ugyanezt. Mikor ez megsült, keverje el a pudingporokat, valamint 10 dekagramm cukrot. A megmaradt tejet forrósítsa fel, aztán a pudingos tejet a forró pudingos krémhez adja hozzá és keverje el benne. A tojásfehérjéből készítsen habot és adja a krémhez. Az egyszerű házi krémes ilyenkor már majdnem kész, csupán a lapok közé kell simítani a krémet.

Print Friendly, PDF & Email