Nem hivatalos oldal

Az ajándék bor az illemszabályok tanítója

Ajándék bor

A borok mindig is nagy kedvencei voltak az asztaltársaságoknak. Ezért, ha nagyobb összejövetel készül valamilyen jelentős vagy csak jelentéktelennek tűnő alkalomra, az ajándék bor elengedhetetlen kelléke kell legyen annak.

Ha nem számítanak arra, hogy Ön az érkezéskor bármit is fog hozni, akkor lesz jó igazán a meglepetés. Ugyanis, ha már adódik az alkalom és az öröm is felhőtlen, akkor miért ne bontsa meg az ember azt a palackot? Egy pohár jó bor felett pedig a beszélgetés és a köszöntés is gördülékenyebben folyik. Nyugaton nagy divat tósztot mondani az ünnepelt egészségére vagy éppen az alkalom apropóján. Ekkor nem illik beleinni azelőtt a pohárba, hogy a felszólaló elmondaná azt, amit szeretne.

Nálunk ez nem szokás. Csupán az első közös koccintásnak kell megtörténnie és az ajándék bor máris belülről simogathatja az embert. Viszont koccintáskor nem illik másfelé figyelni, hanem az illető szemébe kell kívánni azt, hogy „egészségére”. Egy jó pohár ajándék bor felett mindezt hamar megtanulhatja és sosem felejti majd el.

Print Friendly, PDF & Email