Nem hivatalos oldal

Az airsoft lényege

Az airsoft csapatjáték

Az airsoft csapatjáték

A taktikai csapatjátékok igen hatékonyak a csapatépítő tréningek során, hiszen közös munkára, közös problémák megoldására készteti a résztvevőket. Ilyen taktikai csapatjáték az airsoft is. Ez a játék nagyon hasonlít a jól ismert és sokak által kedvelt paintball nevű katonai játékra.

Itt is légfegyvereké a főszerep, viszont van egy apró különbség. Az airsoft fegyverek nem festékgolyókat lőnek ki, csak sima műanyaggolyókat használnak a játék során, így az nem hagy festéknyomot a találatot kapott játékos öltözékén.

Ezért itt a fegyvereken kívül, a becsület is főszerephez jut. Ugyanis, ha valakit találat ér, akkor annak jelezni kell és így kiesik a játékból. Az airsoft mérkőzés során, a játékosoknak különböző, előre megbeszélt feladatot kell teljesíteni.

Ez lehet egy terület vagy egy személy megvédése, esetleg egy tárgy megszerzése. A játék teljesen veszélytelen, hiszen a fegyverek nagyon kis energiával lövik ki a golyókat. Természetesen ugyanolyan fontos az elővigyázatosság itt is, mint minden más csapatsportban.

Print Friendly, PDF & Email