Nem hivatalos oldal

A hántolt köles kiválóan lúgosít

hántolt köles

Hántolt köles

A táplálkozásunkkal nagyon sokat javíthatunk vagy ronthatunk a saját egészségügyi állapotunkon, ezért csakis tudatos erőfeszítéssel sikerülhet elkerülni a gondokat. A hántolt köles kivételes figyelmet érdemel a gabonák között, mert a többivel ellentétben nem savasítja, hanem lúgosítja a szervezetünket.

Ennél a pontnál érdemes elgondolkodnunk, mert ha a sav-bázis egyensúly felborul, akkor táptalaja lesz sok betegségnek, közöttük a rosszindulatú daganatok kifejlődésének. Természetesen észrevétlenül is túlzásba vihetjük a savas ételek és italok fogyasztását, mert az alkohol, kávé, tea, a cukrozott italok mind ide tartoznak, ahogyan sok gyümölcs, tojás, tejtermékek, húsfélék és édességek.

Ha mindezek mellett, a hántolt kölest és a zöldségeket rendszeres fogyasztjuk, akkor nem borul fel az egyensúly. Ha alkohol és kávé helyett inkább citromos vizet iszunk és kerüljük a szénsavas italokat, akkor azzal sokat segítünk magunknak. Persze ez nem mindig lehet könnyű, de a hántolt köles megvásárlása és elkészítése igazán egyszerű.

Print Friendly, PDF & Email